100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi açıldı

kulüpleri gibi hocalarımızın şahsi çalışmalarını desteklediğimiz bir kütüphane ile öbirlikte olmayan değil Atatürk’ün öğrencisi olmayan öğrencilerin hizmetine sunacağımız bir kütüphanemizi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi ile sivil toplum örgütü işbirliği sayesinde hayata geçirilen 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu, yüksek katılımlı bir törenle açıldı. Açılışta, ünlü çizer Turhan Selçuk’un “Söz Çizginin” adlı karikatür sergisi de görülebildi. Sanatseverler açılışa büyük ilgi gösterdi.

Adana, Çukurova Belediyesi ve sivil toplum örgütleri işbirliği sayesinde yeni bir kültür ve sanat merkezine kavuştu. İki kurum arasında imzalanan protokolle Adana Tabip Odası hizmet binasında kültür ve sanat merkezi oluşturulması yönünde ilk önemli adım atıldı ve yapılan törenle sergi salonu açıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı sergi salonu açılışına sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Törenin sonrasında ünlü çizer Turhan Selçuk’un “Söz Çizginin” adlı sergisi gezildi. Törene Başkan Soner Çetin de katılarak konuşma yaptı. Çetin, herhangi bir kültür sanat etkinliği olduğunda heyecan duyduğunu belirterek, bugün de aynı heyecanı yaşadığını söyledi.

10 yıl önce göreve geldiğinde Çukurova’yı kültür ve sanat kenti başkenti yapacaklarını söylediklerini ifade eden Başkan Soner Çetin, “Çünkü burası bunu hak ediyordu. Orhan Kemal’in deyişiyle, bu bereketli topraklar birçok büyük edebiyatçı, sanatçı, sinemacı gibi her alanda yetenekli insanlar yetiştirmiştir. Turan Selçuk, Adana’da doğmamış olabilir ancak ilk çizimlerini sevgili kızının ve sevgili hocalarının da ifade ettiği gibi Adana Erkek Lisesi sıralarında çizmeye başlamıştır ve sonrasında Adana’ya bağlanmış ve adını bu şehre ve dünyaya duyurmuş bir değerimizdir. Değerli dostlarım, Çukurova Edebiyat Festivali ülkemizin konuştuğu bir festival haline geldi. Katılımcıları ve festivale kattığı coşku ile her geçen gün daha da önem kazanmaya devam ediyor. Ayrıca uluslararası Karikatür Festivalimiz de bu şekilde büyüdü ve gelişti. Turan Selçuk’tan ilham alarak başlattığımız festivalimiz şu anda uluslararası boyutlara ulaştı. Bunun yanı sıra Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkı’nın açılışı, oradaki Celal Özdemir müzik atölyesi ve resim atölyesi. Ayrıca sanatın her alanında faaliyet gösteren toplum merkezlerimizde düzenlediğimiz kurslar da büyük ilgi görmektedir. Bu kurslar sayesinde umuyoruz ki önemli sanatçılar yetişecektir. Ayrıca Bilgi Üniversitesi ile işbirliği içinde kurduğumuz sinema atölyemizden de duyduğum kadarıyla önemli sinemacılar yetişmiştir. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Değerli dostlarım, memleketimiz gerçekten muhteşem bir yerdir ve her alanda yetenekli insanlar yetiştirir. Sanatçılar yetiştirir. Bu insanların kıymetini bilmemiz gerekir. Sergi salonlarımız da bunun bir göstergesidir. Hepsi güzel örneklerdir” dedi.

Başkan Soner Çetin, 75. Yıl Sanat Merkezi’nin yıkılmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Bütün sanatseverler gibi ben de. Ancak bununla birlikte, yapılması gereken şeyler vardı. Depremde zarar görmüştür ve bazı hatıralar da yok olup gitmiştir. Umarım yerine Büyükşehir Belediyemiz tarafından daha güzel bir merkez yapılır. Ancak bu süreçte ne yapacaktık? Haluk hocam ile konuştum ve hemen devreye girdik. Çok teşekkür ediyorum, çünkü bu merkezin kurulması gerekiyordu ve bunların farkına varan birilerinin çıkması gerekiyordu. Ayrıca, belki de kullanılmayı bekleyen bir yapıdan kurtarılarak, sanatseverlerin hizmetine sunulacak olması için kendilerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Biz zaten bir sanat merkezinin olması gerektiğini biliyorduk. Bu sebeple de elimizden geleni yapacağız. Bu da inanıyorum ki başarılı bir şekilde işleyecektir. Bugün açılan sergi salonunun yanı sıra diğer birimler de faaliyete geçecek. Konferans salonu, toplantı salonu, ikinci servis salonu, ders kafeler, öğrenci kulüpleri ve Atatürk’ün mirası olan öğrenci kütüphanesi olmak üzere birçok bölüm hizmete sunulacak. İnanıyorum ki sanat ve kültüre olan desteğimizle, bunların hepsi daha fazla ilgi görecektir” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*